Blokvarer er en klassisk trævare-forretning med lange traditioner. I Keflico har vi et stort og velassorteret lager af Ovntørrede blokvarer i Europæisk Eg, også FSC® 100 %.

Grundig inspicering sikrer pålidelig kvalitet

Træhåndbogen fra 1966 beskriver blokskæring som ”Opsavning af kævlen i planker, der ikke kantskæres, således at de fremtræder med bomkant. Når plankerne pindes op i samme orden, som de er skåret i, ligger træet igen i kævleform. Til finere snedkerarbejder foretrækkes blokskåret træ frem for kantskåret, fordi man opnår mere ensartet træ. Kantskåret træ kan jo komme fra mange kævler.” (Træhåndbogen, 1966).

Vores indkøbsansvarlig, Lars K. Hansen, inspicerer hver eneste blok på savværker rundt i Europa, med henblik på at sikre de rigtige kvaliteter til kunderne. Hver blok er i princippet unik, og Lars’ viden om blokkene viderebringes til det øvrige Træteam i Keflico, også ved fysisk gennemgang af udvalgte blokke, som på billederne:

Flere kvaliteter træ til møbelindustrien

Keflico tilbyder i dag 5 forskellige kvaliteter; fra den helt knastrene og ensartede, til det mere rustikke med naturlige fejl. Blokvarerne har dermed et bredt anvendelsesområde i møbelindustrien. De kan både anvendes af møbelsnedkeren, som laver high-end møbler, eller til store massive plankeborde, som bevarer træets naturlige udseende, såvel som til større møbelfabrikanter, der producerer møbelklassikere med store krav til farve, kvalitet og udformning.

Blokkene indeholder mellem 10 og 20 hele planker, afhængigt af tykkelsen, i varierende bredder. Disse handles kun i hele blokke. Når plankerne kommer fra det samme træ, giver det mulighed for ensartethed i bonitet, farve og struktur. Naturlige ”fejl”, som knaster og marvstråle er en del varens beskaffenhed, og de er beskrevet i kvaliteten. Varen bruges derfor også til skårne og svejfede emner hvor der skæres uden om fejlene, igen med henblik på at opnå en ensartet farve og struktur i det enkelte møbel. Møbelsnedkeren, som forstår at udnytte blokvarens naturlige karakteristika, får i bogstavelig forstand et helt unikt produkt.

Egetræets lange rejse

Selve produktionsprocessen er længerevarende. Træerne i sig selv har brugt 200-400 år på at producere de dimensioner og kvaliteter varen kræver. Efter opsavning lufttørres planker i 1-3 år afhængigt af tykkelse hvorefter de ovntørres til møbeltørt. Dette giver naturligvis udfordringer, men her har vi i Keflico mange års erfaring og derfor et velassorteret lager.

Varen ligger på lager i 26 , 32 , 40, 52 og 65 mm tykkelse. Varierende bredder og længder.

Ring og hør nærmere ved Michael Nørgaard eller Ramsing:

 Michael N. Andersen

Michael N. Andersen
Produktansvarlig

Telefon: +45 3699 6248
Lokation: Støvring
Hans Henrik Ramsing Lund

Hans Henrik Ramsing Lund
Produktansvarlig

Telefon: +45 3699 6247
Lokation: Støvring