Vi har bedt Nicolaj og Ramsing fra Keflico om at svare på en række spørgsmål omkring, hvad vores kundeløfte “løsningsorienteret og kompetent rådgivning”, ifølge dem, betyder. Herved ønsker vi at bringe vores nye strategi bedst muligt til live og dermed hjælpe med til at gøre vores salg og service bedre for dig, vores kunde/leverandør/samarbejdspartner.

Læs hele interviewet med vores to produktspecialister inden for hårdttræ og modificeret træ, og lær samtidig Keflico bedre at kende:

Hvor længe har I været ansat i Keflico?

Ramsing: Lad os starte med ungdommen; Nicolaj.

Nicolaj: … Jeg har været ansat i 4 år.

Ramsing:  Og jeg har været ansat her i 39 år.

Hvad er jeres typiske opgaver og berøringsflader med Keflico’s kunder i hverdagen?

Nicolaj: Det er vores interne salg, der foregår via telefoner og mails, hvor vi har en korrespondance med vores kunder. For mit vedkommende er det både forhandlere og træforbrugende industrikunder.

Ramsing: Jeg slæber også en del med mig i kraft af, at jeg har været her i mange år. Det vil sige, at jeg også har en del kunder inden for andre segmenter, end det vi primært er ansat til. Ud over at være i daglig dialog med vores industrikunder, så ser jeg også mig selv som en ankermand for vores kørende, eksterne sælgere. Det er også en af mine berøringsflader at give dem hjælp og vejledning.

Derudover har jeg mange af de kunder, der har været i branchen gennem mange år, og som finder en tryghed i at snakke med nogen, de kender fra de sidste 40 år – i mit tilfælde. De kontakter mig som regel direkte.

Hvad betyder Keflico’s kundeløfte ”Vi lover dig løsningsorienteret og kompetent rådgivning” for jer?

Ramsing: Jeg vil sige, at vi i Keflico er gode til at forstå at spørge ind til og eventuelt bidrage til forbedring af kundernes løsninger på de stillede opgaver. Vi har altid 5 “hv…”-spørgsmål, som vi stiller, når vi får en opgave. Det vil sige, at vi starter med at kigge grundigt på opgaven i samarbejde med kunden.

Tit får vi stillet nogle opgaver fra entreprenører, som skal have løst en opgave i forbindelse med et byggeri. Hvor vi så nogle gange påpeger eller kommer med bedre løsninger end dem, som de har fået foreskrevet. Enten bedre egnede eller økonomiske forbedringer på grund af nogle dimensioner, der passer bedre til projektet. Her går vi ind både fagmæssigt og qua vores økonomiske forståelse for tingene og retter til. Således ender vi som regel med et noget bedre både fagligt og et bedre økonomisk rum for kunden.

Det er altså ikke kun produktmæssig rådgivning, det er en sammenhæng mellem flere ting. Det kan også være noget i forhold til det visuelle udtryk, som vi foreslår…

Nicolaj: …ja, eller nogle certificeringer, der skal tages højde for. Eller vi spørger ind til, om kunden nu har helt styr på de forskellige brandklasser, der ellers måtte være i forhold til byggeriet. Om der er taget højde for de forskellige ting.

Ramsing: Og som et eksempel, ender det også ofte med, at vi helt må fraråde en kunde at bruge de produkter, der er foreskrevet til et projekt. Først og fremmest for at beskytte kunden. Vi finder i stedet et bedre alternativ i tæt samarbejde med kunden.

Hvorfor er det vigtigt for jer at yde løsningsorienteret og kompetent rådgivning overfor jeres kunder?

Ramsing: I mit tilfælde er det jo en livsstil, der er udviklet gennem knapt 40 år i branchen. Jeg får stillet de samme spørgsmål mange gange, og langsomt “slicer” man til og finder den rigtige løsning, og finder ud af, at det fungerer for nogle kunder.  Så det er simpelthen et spørgsmål om livsstil. Altså, jeg kan godt finde på at sige nej til en ordre, hvis jeg kan se, at det ikke er den rigtige løsning for kunden. Så for mig er den løsningsorienterede og “rigtige” løsning vigtig.

Nicolaj: Ja, at det er helhjertet, det vi laver. Mange gange, at vi ikke kun tænker økonomisk, men at det samtidig også er noget, som vi kan stå inde for. At dét, man yder af service, det kan jeg også godt lide, at jeg trygt kan lægge mit eget navn til.

Nicolaj: Det er vigtigt for os, hver især, at kunderne de også gerne vil blive ved med at snakke med os. Så det, at yde en god service, bevirker ofte også, at kunden vender tilbage til både den enkelte sælger, men også til Keflico som helhed. Det er helt sikkert dét, der er allervigtigst; at kunderne bliver ved med at komme tilbage til os.

Ramsing: Hvis ikke det er dybfølt rådgivning, så mærker kunden dét, – at det bare er “sælgersnak”.

Hvad kan kunden forvente sig af en løsningsorienteret og kompetente rådgivning?

Ramsing: At vi i fællesskab finder frem til den optimale løsning for såvel set fra et fagligt som et økonomisk perspektiv.