Hjem > Pavillonscene i krydsfiner til Kulturmødet Mors
Pavillonscene i krydsfiner til Kulturmødet Mors2015-10-14T09:25:22+00:00

Krydsfiner kerto fyr - Tegnestuen LOKAL - Kulturmødet Mors - Keflico (1)I forbindelse med det årlige kulturmøde på Mors igangsatte Morsø Kommune en åben arkitektkonkurrence om at designe og bygge mødets pavillonscene, der hvert år fungerer som samlingspunkt for kulturmødet.

Tegnestuen LOKAL deltog med deres bud på et æstetisk indbydende, enkelt og fleksibelt design i krydsfiner, og de vandt konkurrencen som totalentreprenør på opgaven. Keflico var forhandler af og rådgiver i forhold til materialet til projektet.

En forlænget dagligstue

Pavillonscenen er kulturmødets hovedåre, hvor i der foregår møder, taler, oplæsning med mere. Folkene bag Kulturmødet Mors efterspurgte derfor et uformelt rum, hvori politikerne og borgerne kunne føle sig ”hjemme” – en form for forlængelse af borgernes dagligstue. Dette nærmest hjemlige rum skulle således lægge op til en både åben og tryg dialog mellem borgerne og politikerne.

For at imødekomme dette ønske, designede Tegnestuen LOKAL et moderne træhus, der bestod af en både enkel og åben konstruktion, indrettet med små kasser til møbler, repos og opbevaring. Derved kunne rummet indrettes efter behov – om man skulle bruge en talerstol, et udstillingsrum eller bare sidde og nyde et kort hvil.

Genanvendeligt samle-selv projekt

Pavillonscenen er designet med et ikke alene æstetisk, men også praktisk, formål. Konstruktionen kan nemlig genanvendes – både til næste års kulturmøde og desuden også til andre festivaler.

Scenen består af 16 elementer, som er fræset i kerto plader og fyrrekrydsfiner i 3 forskellige tykkelser. Selve huset er konstrueret af kerto træet og møblerne af fyrrekrydsfineren. Disse elementer har Tegnestuen LOKAL herefter boltret sammen og suppleret med enkelte elementer til at indrette konstruktionen med.

Krydsfineren har fået lov til at stå i sin rå form, men for at beskytte konstruktionen mod vind og vejr er pavillonscenen pakket ind i transparent plastfolie. Således fremstår krydsfineren tydeligt, ubehandlet og samtidig beskyttet med sin naturlige glød.

Med dette ”ukomplicerede”,  jordnære og naturlige design fik Tegnestuen LOKAL således skabt et hyggeligt, intimt og lokalt samlingssted til kulturmødes Mors. Deres ”hus”i krydsfiner blev anvendt med stor succes under dette års kulturmøde og ligger nu klar til brug igen næste år.

Samarbejdet med Keflico

Eftersom Tegnestuen LOKAL stod for både projektering, indkøb af materiale samt udførelse af projektet, henvendte de sig direkte til Keflico med behov for både indkøb og produktsparring i forhold til krydsfiner til konstruktioner.

Om samarbejdet med Keflico udtaler Morten Bang: ”Samarbejdet med Keflico har fungeret upåklageligt. Alt blev leveret til tiden, kvaliteten var helt i orden, og vi fik rigtig god sparring. Vi har bestemt været tilfredse.”

 

Bygherre: Kulturmødet Mors, Morsø Kommune – kulturafdelingen

Design og produktion: Tegnestuen LOKAL, MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen. Besøg deres hjemmeside: www.tegnestuenlokal.dk

Materiale: Kerto træ og fyrrekrydsfiner

Foto: Boris Brorman Jensen