Project Description

Talentfulde nuværende og tidligere studerende fra VIA Design og Business deltog på Milano Furniture Fair med møbler, udført i FSC® certificeret hårdttræ fra Keflico A/S.

Materialer: Eg, FSC® certificeret og Ask, FSC® certificeret.

Projekter: Daybed “Dora” og bordserien ”PlantIt”.

Foto: Tor Hadsund og Michael Daae Christensen.

VIA Design på Milano Furniture Fair 2014

Temaet for VIA Design og Business’ udstilling er ”Resilience – Future Resources, Future Living” og de studerendes designs er forankret i tanken om at tage ansvar for fremtidige ressourcer og at se mulighederne i de samfunds- og miljøændringer der opstår i en konstant foranderlig verden.

PlantIt bordkonstruktion i Ask

Michael Daae Christensen, der færdiggjorde sin professionsbachelor i Furniture Design fra VIA Design og Business i december 2014, er en af de aspirerende designere, som har anvendt hårdttræ i form af Ask fra Keflico A/S i sit design til årets messe i Milano. Michael har designet bordserien ”PlantIt”, som sætter fokus på menneskets afhængighed af planter. Det unikke ved designet er, at en plante holder konstruktionen af bordet sammen og dermed er helt afgørende for bordets funktionalitet – på samme måde som planter er helt afgørende for menneskets evne til at leve.

Afslappende Dora daybed i Eg

Et andet design på VIA Design og Business’ messestand, hvor der ligeledes indgår hårdttræ i form af Eg fra Keflico A/S, er daybed’en ”Dora”. Designet er udtænkt og fremstillet af Tor Hadsund, der studerer Furniture Design på 6. semester. Tor Hadsund forklarer, at ”Dora” er skabt for at vise, at bæredygtighed og kvalitet ikke udelukker hinanden, men tværtimod kan fungere i ophøjet forening. Den ressourcebevidste tankegang omkring designet kommer bl.a. til udtryk ved, at ”Dora” har en flerhed af funktioner, hvor madrasserne udgør den multifunktionelle kerne. ”Dora” kan være en daybed, en sofa eller en måtte som man kan slænge sig i på gulvet eller på terrassen og så kan designet bruges af flere på én gang – det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.

Håbefulde forventninger inden messen

De håbefulde designtalenter fra VIA Design og Business har store forventninger til årets messe og håber på, at standen bliver populær blandt de mange tusinde besøgende. Messen tiltrækker mange forskellige aktører i møbelbranchen og er derfor en kærkommen mulighed for at pleje netværket og blive set – ja, måske ligefrem knytte kontakter til producenter og distributører.

VIA Design deltog også, under navnet “Via Furniture”, på Stockholm Furniture Fair med endnu flere unikke designs.