Project Description

 

Træ som en del af indretningen i nutidens moderne byggeri

Træ er et vidunderligt materiale. Ikke kun fordi det er ét af de mest bæredygtige materialer der findes, men også fordi det giver personlighed og skaber varme. I forbindelse med opførelsen af Høje Støvring 72 har arkitekt Lotte Holmgaard Stær valgt at anvende træ som et gennemgående materiale – både udendørs og indendørs for at skabe sammenhæng mellem indre og ydre rum samt skabe rum i rummet.

”Jeg har valgt at implementere træ, da det både står i fin kontrast og komplementerer murstenen og det rå betongulv, som er gennemgående både inde og ude. Samtidig bidrager træet med en naturlighed og varme, som er med til at give arkitekturen liv.” – fortæller Lotte Holmgaard Stær

Kommer du ind i det 240 kvm. arkitekttegnede hus bliver du allerede i entreen mødt af en skabsvæg udført i det smukkeste rustikke egetræ. Skabet er designet med lukkede skabe og skuffer samt åbne nicher. Skabsvæggen danner rammen for indretningen i resten af huset, der bl.a. byder på et elegant samspil mellem forskellige materialer. Træ spiller en væsentlig rolle – og huset i sig selv illustrerer på bedste vis træets mange anvendelsesmuligheder lige fra olieret listebeklædning ved carporten til en læmur og vægbeklædning i selvsamme materiale. Lamellerne er placeret med en afstand, der både skaber en fantastisk dybdevirkning og indvendigt giver en god akustik. Andre steder er egetræet bearbejdet til finerede plader, som Lotte Holmgaard Stær har anvendt i designet af forskellige integrerede møbler rundt omkring i huset som f.eks. skabsmøblementet i entreen, reolkasser samt låge- og skuffefronter.

Samarbejdet med Keflico

“Da jeg kontaktede Keflico var jeg klar omkring arkitekturens fremtræden, havde designet huset og interiørløsningerne og var besluttet omkring brugen af egetræ. Jeg havde klare ønsker til udtrykket og Keflico har været yderst behjælpelig med afklaring af produktmulighederne og tekniske specifikationer omkring bl.a. træets finish, udskæring, overfladebehandling mv.. Keflico var god sparringspartner, så der bl.a. blev valgt den rette type overfladebehandling til de forskellige funktioner, så træets naturlige udtryk er bevaret samtidig med, at løsningerne er langtidsholdbare.

Jeg har oplevet et super godt og konstruktivt samarbejde med Keflico. Vi har haft en god synergi og er på bølgelængde omkring kvalitet og detaljernes indvirken på helheden.”

– Lotte Holmgaard Stær, arkitekt

www.staerarkitektur.dk

 

 

Billedgalleri