Project Description

Keflico har netop sponsoreret Egetræ til Kunstakadamiets Design og Arkitektskole, der udstillede dette smukke udekøkken på møbelmessen Ventura Lambrate i Milano.

Materialer: Egetræ, forhandlet af Keflico A/S, forarbejdet til lameller. Beton støbt af Glafiment

Projekt og design: Kunstakadamiets Design og Arkitektskole for Boligforeningen Vibo

Foto: Kenneth Juul Nielsen

Moderne udekøkken i Eg og Beton

Projektet/udstillingen går under navnet “Udekøkken Nivåhøj” og består af et smukt og enkelt udekøkken, udført i hybridkonstellation mellem Eg og Beton. Betonen er støbt af Glafiment i Jylland, hvorefter de studerende fra Kunstakadamiets Design og Arkitektskole selv har monteret de flotte egelameller på siden af betonen for at tilføre kontrast og varme til designet:

“Projektet omhandler et socialt udekøkken som opfordrer beboerne til at samles omkring madlavning på tværs af kulturer. Designet har fokus på let tilgængelighed, minimal vedligeholdelse og udstyr, der ikke findes i en normal lejlighed. Køkkenet er delt op i 3 sektioner: Forberedelse, tilberedning og rengøring. Derfor kan flere grupper samtidigt kokkerere ved at følge en cirkulær arbejdsgang.” Fortæller Kenneth Juul Nielsen fra Kunstakadamiets design og arkitektskole.

Projektets begyndelse

Projektet opstod i forbindelse med, at Boligforeningen Vibo udbød en konkurrence om at designe et socialt udekøkken til Nivåhøjs boligbyggeri. Boligforeningen Vibo er en boligforening med en bred sammensætning af etniciteter. Køkkenet skulle således fungere som et samlingssted for forskellige kulturer – og deraf madkulturer. De studerende fra det cirkulære køkken blev efter flere måneders arbejde udvalgt, og køkkenet er nu i gang med at blive en realitet som et pilotprojekt i Nivåhøj.

Det unikke udekøkken og herunder kombinationen mellem den rå beton og smukke Eg kunne opleves i Milano på Ventura Lambrate. Kunstakadamiets Design og Arkitektskole udstillede på Ventura 14 – Academies, hvor de sammen med beboere fra Nivåhøj lavede mad og fremviste deres sociale køkkener.