Project Description

Til det nye “Lufthavnstorvet” på forpladsen til Københavns Lufthavns Finger E-terminal har Keflico leveret 16.000 meter brandimprægnerede Accoya® lister, som pryder elevatorskakte og udhæng ved opgange til lufthavnstorvet, samt 25 m3 råvarer i Accoya, som Jakon (entreprenøren) selv har forarbejdet til bænkarealer og siddepladser hele vejen rund på Lufthavnstorvet.

Materialer: Accoya® træ, FSC® mix 70 % certificeret,  Cradle to Cradle Gold certificeret og Svanemærket. Accoya træets FSC-certificering sikrer ansvarlig og bæredygtig skovdrift både socialt, økonomisk og miljømæssigt.

Projekt: Lufthavnstorvet

Bygherre: Københavns Lufthavne, CPH

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Entreprenør: Jakon

Tømmerhandel: STARK Glostrup

Foto: Københavns Lufthavn

”Det har været et naturligt valg, at den populære træsort Accoya skulle bruges til blandt andet siddepladserne og den udendørs vægbeklædning i den nye forplads mellem Terminal 2 og Terminal 3. Udover at den lyse farve giver et smukt spil i solens stråler, er træsorten også yderst bæredygtig, hvilket matcher tidens fokus på klimavenligt byggeri og den tendens, vi lige nu oplever med anvendelsen af mere træ i byggeriet.

Vi er enormt stolte af at have leveret træ til et projekt som forpladsen i Finger E-terminalen i Københavns Lufthavn, hvor vi har arbejdet med nogle store volumener.”

Dan Andersen, projektchef Keflico