Project Description

Den 3.-7- februar blev Stockholm Furniture Fair 2015 afholdt, hvor 13 studerende fra VIA DESIGN deltog med deres designs udført i produkter fra Keflico A/S.

Keflico havde, ligesom ved de seneste års FSC Design Award, indgået en aftale med de studerende om at sælge hårdttræ og plader til særpriser for at støtte op omkring initiativet. Til gengæld har vi fået lov til at følge med i processen både op til, under og efter messen.

Materialer: Hårdttræ og træbaserede pladeprodukter,  FSC® certificeret.

Projekt: VIA Furniture på Stockholm Furniture Fair 2015.

Foto: VIA Design.

VIA Furniture på Stockholm Furniture Fair 2015

VIA DESIGN (tidligere TEKO) har de sidste 4-5 år udstillet på messen med stor succes:

Her får vi mulighed for at møde branchen ansigt til ansigt og skabe en masse nye forbindelser og forhåbentligt få fundet en producent eller samarbejdspartner til vores produkt.” fortæller de studerende.

Produkterne bliver udtaget af skolen for at sikre en høj standard på messen, og der bliver ligeledes lagt stor vægt på, at prototyperne af de studerendes designs er af høj kvalitet og med perfekt finish.

Forventninger til messen

Før messen var de studerende meget spændte på, hvad der skulle ske. En del af projekterne var stadig under udvikling, så alle havde meget travlt med at få lavet de endelige prototyper færdige til messen.

“Det var en ret intens og spændende periode, da det altid er sjovt at følge processen fra ide til virkelighed for derefter at skulle udstille det og høre folks reaktioner.” fortæller de studerende.

De studerende havde mange delte forventninger op til messen. Nogle håbede på at møde den rette producent, der vil købe deres design, andre håbede på at møde potentielle co-designere/samarbejdspartnere omkring fremtidige designs.

“Og vi håber selvfølgelig alle sammen at få en lækker mail fra en interesseret producent efter messen, men nu må vi se, hvordan det kommer til at gå.” Tilføjede Michael Daae Christensen, der deltog på udstillingen med sin stol Story Time – vinder af Mad & Boligs Designpris 2014.

Det færdige resultat

Du kan opleve de studerendes færdige designs og læse herom på deres blog og Facebookside – med billeder af processen bag møblerne, samt hvad de studerende oplevede på messen.

Udstillingen spændte meget bredt med alt fra krykker og kaffekværn over til en daybed, gyngehest og en kæmpe stol.

 

Ud over deltagelsen på Stockholm Furniture Fair 2015 afholdte de studerende et standarrangement, hvor de sagde tak til alle deres sponsorer:

“Det har virkelig været en ubeskrivelig hjælp, der gør, at vi som studerende, har mulighed for at komme ud og vise vores værd i denne hårde branche! Så det vil vi selvfølgelig gerne sige tusind tak for!”

Keflico håber på flere lignende samarbejder fremadrettet.