Hjem > Referencer > Bøjelig MDF til Michael Kvium udstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum
Bøjelig MDF til Michael Kvium udstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum2014-10-01T12:56:01+00:00

ARoS Michael Kvium udstilling Keflico (8)Keflico A/S fik i foråret 2014 en særligt spændende og anderledes forespørgsel fra ARoS Aarhus Kunstmuseum i Aarhus. De skulle bruge en større mængde MDF til en særudstilling med billedkunstneren Michael Kvium.

En oplevelsesrig total-udstilling

Udstillingen er bygget op fra bunden som en totaludstilling. I en labyrintisk arkitektur formet som et øre anvendes rillet MDF til at udstille Michael Kviums maleri-serie ”Fools”, bestående af 202 enkeltstående værker. Et interessant og anderledes projekt, som uden tvivl vil tiltrække sig stor opmærksomhed.

”De gange Michael Kvium har udstillet sine værker på ARoS har det altid været en stor succes – endda nogle af de bedst besøgte udstillinger i ARoS’ historie. Vi estimerer derfor, at udstillingen vil tiltrække sig rigtigt meget opmærksomhed, omkring ca. 160.000 besøgende.”  – museumsinspektør Pernille Dinesen

Michael Kvium har en klar vision for totaludstillingen, der skal fungere som en helhedsoplevelse for de besøgende. Labyrinten leder de besøgende igennem hele hans tragikomiske og groteske maleriserie Fools, der har engageret ham siden starten af 1990’erne.

Fleksible former

Den rillede MDF, også kaldet ”MDF Form”, er perfekt til projekter, der fordrer mere fleksible materialer. Typisk anvendes denne type MDF til møbler, inventar, højttalere, buede diske og lignende. Den rillede MDF er dermed oplagt til Michael Kviums specielle udstillingsarkitektur.

MDF form produceres ved, at man fræser de fine riller ned i en almindelig MDF, der også forhandles af Keflico A/S. Den gode råplade og skånsomme fremstillingsproces sikrer en bøjelig plade, der bevarer sin høje kvalitet.

Mere om ARoS

ARoS er ét af Nordeuropas største kunstmuseer med 17.700m2 fordelt over ni etager. Det Aarhusianske kunstmuseum  er særligt kendt for sit varemærke – den overdimensionerede dreng ”Boy”, der er udformet i glasfiber samt deres smukke, multifarvede ”regnbue”, Your rainbow panorama – en 150m rundgang med udsigt over Aarhus.

Keflico A/S samarbejder med mange forskellige virksomheder, og samarbejdet omkring Michael Kviums udstilling må være et af de mere unikke projekter, som vi har fået mulighed for at blive en del af.

Se det færdige resultat på ARoS fra den 11. oktober 2014 til den 15. februar 2015. Læs mere om udstillingen på ARoS’ hjemmeside.

Sted: ARoS Aarhus Kunstmuseum  – www.aros.dk

Materiale: Bøjelig og almindelig MDF