Hjem > Referencer > Enestående Accoya® facade til den storslåede Royal Arena
Enestående Accoya® facade til den storslåede Royal Arena2016-11-03T11:17:02+00:00

accoya-facade-royal-arena-keflico-forside-accoyaI Ørestad Syd – København tårner et Accoya®-projekt  af en helt særlig kaliber op: Den exceptionelt smukke og majestætiske Royal Arena med sine intet mindre end 35.000 m2. Et projekt designet af arkitektfirmaet 3XN

Keflico A/S har, som dansk forhandler af og specialist i Accoya, været rådgiver omkring arenaens facade, der står skarpt med sine intet mindre end 234 enorme Accoya-finner. Lige fra test- til udførelsesfasen af det kæmpe projekt. I den forbindelse har vi fået historien om arenaens tilblivelse og valget af materiale til facaden fra Christian Tang fra HSHansen a/s, der er Projektleder på arenaen:

Baggrund for valget af Accoya: Bedst i test

I efteråret 2014 producerede HSHansen en 1:1 mockup i udvalgte træsorter, herunder Accoya, for at teste hvor godt de forskellige typer træ ville klare sig ubehandlet i vind og vejr. Derved ville de få en indikation af, hvilket træ der bedst kunne klare sig både i forhold til æstetik og holdbarhed.

Accoya var i forhold til konkurrerende materialer et potentielt mere langtidsholdbart men samtidig dyrere alternativ. Ud fra mockuppen erfarede HSHansen, at Accoya tydeligt havde den bedste holdbarhed over tid, fordi det ikke forvitrede nær så hurtigt, som det andet materiale. Derfor blev Accoya det klare valg til arenaens front.

En vedligeholdelsesfri
løsning

 Vidste du, at…

  • …der er leveret ca. 300 m3 Accoya® til Royal Arena = mere end 8 læs.
  • …finnerne består af 15 forskellige profiler, produceret af 5 dimensioner i råvarer.
  • …både træ og forarbejdning bestilte HS Hansen hos Keflico A/S
  • …træet er leveret færdigforarbejdet – klar til samling og montering .
  • …bundene i hver enkelt finne består af Accoya 75 x 150 mm endetræ.
  • …hver bund er limet sammen for at give hver finne en unik Accoya-struktur.
  • …der i bundene af finnerne er installeret lys, overvågningskamera og højtalere.
  • …Keflico også har leveret special-producerede håndløbere i Accoya til trapper indvendigt i arenaen.

HSHansen er specialister i facadeløsninger og dermed de helt rette folk til et facade-projekt af denne både forarbejdningsmæssige og tekniske detaljegrad. De kunne som facade-specialister også hurtigt konkludere, at vedligeholdelse såsom overfladebehandling af en facade af arenaens størrelse ville blive et mareridt. Derfor ledte HSHansen efter en vedligeholdelsesfri løsninger.

3XN kendte i forvejen til Accoya fra andre af deres projekter, og de bragte derfor Accoya i spil til træ-facaden. Målt op imod alternativer var Accoya her og nu, som sagt, en mere kostbar løsning. Men Accoya blev også den løsning, som HSHansen på den lange bane vurderede og blev bekræftet i, var den mest økonomisk holdbare. Særligt med den potentielt enorme besparelse på udgifter til vedligeholdelse alene. Christian Tang udtaler, at de ekstra penge derfor er ”godt givet ud”. Med sin Klasse 1 holdbarhed, behandlet såvel som ubehandlet, er Accoya uovertruffen.

100 % naturligt og ”perfekt” træ

Royal Arenaens facade er opbygget af de 16-20 meter høje Accoya-finner, bestående af mange mindre, special-forarbejdede og sammenlimede Accoya-elementer. På afstand står finnerne som markante og ens søjler. Men kommer man tæt på, har de enkeltvis hver deres unikke mønster, hvori mange små detaljer fremtræder, fortæller Christian Tang.

Christian Tang omtaler Accoya som ”et meget perfekt træ”, idet træet stod utroligt flot og ret. Derfor var der et minimum af spild i træet. Det var, som Christian uddyber, ”…kort sagt nemt at arbejde i og ideelt til alverdens håndarbejde”.

Det lyse Accoya træ, der med tiden forbliver lyst og patinerer til en flot lysegrå, hjalp med til at give facaden et let og nordisk look, der samtidig stod flot i kontrast til de mange sorte elementer i resten af byggeriet. Accoya træet lyser ikke kun facaden op med sin flotte, naturlige nuance fra grundkomponenten Radiata Pine, men om aftenen er der ligeledes lys nederst i mange af de majestætiske finner.

Keflico som rådgivnings-partner

Da vi spurgte, om HSHansen a/s samlet set har været tilfredse med samarbejdet med Keflico, svarede Christian Tang: ”Helt sikkert”. Christian fortæller om samarbejdet med Keflico A/S, at han faktisk først så det som en potentiel udfordring, at vi som endnu et led blev involveret i projektet. Men det viste sig hurtigt, at det tværtimod var en force, at have en kompetent træ-specialist og sparringspartner inde over det omfattende Accoya-projekt.

”Keflico A/S gjorde det ligetil: Én kontaktperson, der hjalp os med møder, besvarelse af spørgsmål, skaffe råvarer, koordinere bearbejdning og levering med mere”, afslutter Christian Tang.

Bygherre: Arenaselskabet Arena CPHX – www.arenacphx.dk

Arkitekt: 3XN – www.3xn.dk/Royal-Arena

Entreprenør: HSHansen a/s – www.hshansen.dk/referencer

Materiale: Accoya®-finner – bestående af specialforarbejdede og sammenlimede Accoya-elementer.