Jatoba terrasse_Katedralen_Lindholm Brygge_Keflico (17)I august 2014 stod 200 spritnye ungdomsboliger færdige på Lindholm Brygge i Nørresundby. De nye bygninger er navngivet ”Katedralen” efter cementfabrikken, der førhen lå på selvsamme adresse. Keflico A/S leverede via Tømrer- & Snedkerfirma Pallisgaard A/S jatoba terrassebrædder til projektet.

Kælet for detaljerne

Ved Katedralens nye og moderne bygninger er der for alvor kælet for detaljerne. Man har blandt andet valgt at integrere en mindre skov af træer i stueplan inde midt i den ene bygning, nærmest som en slags gårdhave. Ungdomsboligerne danner således en ramme omkring haven.

De elegante, rødglødede jatoba terrassebrædder leveret af Keflico A/S er brugt til en stor og eksklusiv tagterrasse på bygningens øverste etage. En forholdsvis stor terrasse, hvor beboerne kan samles, med også mange fine detaljer og finesser såsom reposer beklædt med kunstgræs og indbyggede blomsterbede. Tagterrassen har desuden udsigt over fjorden.

Leg med materialerne

En terrasse kan have mange forskellige udtryk. Til Katedralens tagterrasse har man valgt at bruge terrassebrædder til både selve terrassen, hegnet omkring terrassen samt fire store reposer og to bænke beregnet til siddepladser.

Selve terrassen består af smårillede jatoba terrassebrædder. Til hegnet, bænkene og reposerne har man derimod valgt at bruge glatte jatoba brædder. Som endnu en lille finesse har man desuden anvendt forskellige bredder af brædderne til hegnet. Ved reposerne har man også bygget blomsterkasser af terrassebrædderne og blomstergitre af lister speciallavede til formålet.

Ved at gøre kreativ brug af forskellige profiler og elementer af hårdttræ har parterne bag projektet således skabt en unik tagterrasse, ja nærmest en lille have, der gemmer sig som et univers for sig på toppen af Katedralen.

Tagterrassen er i øvrigt et led i en ”grøn” tråd omkring projektet, der også omfatter en stor mængde solceller, man ligeledes har valgt at anlægge på toppen af bygningen.

 

Bygherre: Nørresundby Boligselskab og Sundby-Hvorup Boligselskab
www.nrsb-boligselskab.dk  / www.sundby-hvorupboligselskab.dk

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S – www.dbb.dk

Tømrer og snedker: Tømrer- & Snedkerfirma Pallisgaard A/S – www.pallisgaard.dk

Materiale: Jatoba terrassebrædder og lister