Hjem > Referencer > Skræddersyede ”fuglenæb” og lister til Gammel Hellerup Gymnasium
Skræddersyede ”fuglenæb” og lister til Gammel Hellerup Gymnasium2015-04-28T11:03:04+00:00

GHG_2-2921Hvert et projekt er unikt, det er derfor langt fra ualmindeligt, at Keflico A/S får forespørgsler på  specialforarbejdede produkter til skræddersyede projekter. Gl. Hellerup Gymnasium var ingen undtagelse.

Fra begyndelsen…

Johannes Fog, Hørsholm og totalentreprenør Bent Nygaard Sørensen A/S kontaktede Keflico A/S i foråret 2014, da de skulle bruge materialer til vægbeklædning samt et værn på en ny hal/tilbygning til Gl. Hellerup Gymnasium i Gentofte Kommune.

Det specielle ved projektet var, at vægbeklædningen skulle bestå af en række smalle lister, der skulle fortsætte fra stueetagen, opad og ende i en smuk afrunding, der samtidig skulle fungere som et værn, på 1. salen. Projektet krævede derfor grundige overvejelser i forhold til materialevalg samt nøje planlægning og udførelse.

Et skræddersyet projekt

Johannes Fog, Bent Nygaard Sørensen A/S og Keflicos specialister på området arbejdede tæt sammen omkring opgave. Til dette projekt faldt valget på smukke, lyse askelister til vægbeklædningen. Afrundingen, der både skulle fungere som en smuk forlængelse af væggen og samtidig et praktisk og holdbart rækværk, valgte man at forme ud af MDF til en slags “fuglenæb”.

For at askelisterne på væggen kunne fortsætte ud i ét med rækværket, skulle listerne i princippet kunne bøjes for at kunne flugte med afrundingen på 1. sal. Dette var dog ikke en holdbar løsning. I stedet valgte man at finere kanterne på MDF-fuglenæbene/rækværket med ask, således at de matchede listerne.

Samarbejdet med Keflico

Samarbejdet med Johannes Fog og Bent Nygaard Sørensen A/S gik planmæssigt, og den tætte dialog mellem dem og Keflico gennem hele processen sikrede, at projektet resulterede i en både flot og holdbar løsning:

”Keflico hjalp os med præmisserne for projektet – idéen til, hvordan det skulle laves, at få detaljerne på plads, at finde de rigtige produkter og løsninger, samt at udvise fleksibilitet ift. opgaven.” Udtaler Martin Kofoed Led, Pladschef hos Bent Nygaard Sørensen A/S.

Bygherre: Gl. Hellerup Gymnasium.

Tømmerhandel: Johannes Fog, Hørsholm

Totalentreprenør: Bent Nygaard Sørensen A/S

Arkitekt: BIG-Bjarke Ingels Group.

Materialer: Askelister, fineret MDF