Hjem > Referencer > Smukke Bambus Krydsfinér til udvidelse af Trommen i Hørsholm
Smukke Bambus Krydsfinér til udvidelse af Trommen i Hørsholm2018-09-13T14:30:35+00:00

Bygherre: Trommen, Hørsholm Kommune – www.trommen.dk

Arkitekt: Arkitema Architects – www.arkitema.dk

Entreprenør: Botica Entreprise A/S – www.botica.dk

Tømrer- og snedker: Beatræ A/S – www.beatrae.dk

Materiale: Bambusplader – super carboniserede og natur,  Keflico A/S via Holse og Wibroe – www.holseogwibroe.dk

Foto: Fotograferne Nibe.

2 Trommen Hørsholm Bambus KeflicoSommeren 2014 leverede Keflico A/S via Tømrer- og snedker Beatræ A/S en stor mængde bambusplader til det nordsjællandske kulturhus 1 Trommen Hørsholm Bambus KeflicoTrommen i Hørsholm. Materialerne skulle anvendes til en større ombygning af Trommen til et endnu mere omfattende og fleksibelt kulturhus.

Med i ombygningen indgik en udvidelse af Trommens lokaler med en lille sal – ”Lilletrommen”, et moderniseret bibliotek og et nyt produktionskøkken. Den nye sal kan rumme omkring 250 mennesker og fungerer som et fleksibelt rum med uanede muligheder ift. arrangementer. Salen er blandt andet indrettet med en lille scene og kan også omdannes til biograf.

Tilbygningen er en fleksibel total-løsning, der åbner op for en masse nye anvendelsesmuligheder for det i forvejen populære kulturhus. Eksempelvis er biblioteket blevet ikke alene moderniseret men også automatiseret, således at borgerne i Hørsholm nu kan besøge biblioteket uden for dets normale åbningstider.

Æstetik og bæredygtig tankegang i højsædet

Bambus er verdens hurtigst-voksende plante, og arten, der bruges til bambuspladerne, vokser helt op til 20m det første år. Allerede efter 5 år kan bambussen fældes, hvorefter den genplanter sig selv fra eget rodnet. Grundet bambussens hårdhed, er den velanvendelig til alle former for inventar.

Bambuspladerne og særligt den super carboniserede bambus er af Arkitema Architects valgt som materiale til projektet blandt andet grundet dens smukke, mørke tekstur, der rent æstetisk behager sanserne. Bambuspladerne er mere konkret anvendt til reoler på Lilletrommens vægge og beklædning på en trappe i kulturhusets bibliotek.

Mens bambus natur pladerne har den velkendte lyse farve, så har den super carboniseret bambus en markant mørkere farve. Pladerne får deres jævne, mørke glød ved en skånsom varmebehandling, der samtidig bevarer pladernes flotte tekstur, styrke og formstabil itet.

Et form-udfordrende projekt

Trommen og ligeledes dens nye tilbygning Lilletrommen er kendetegnet ved primært runde former. Dette stillede selvsagt visse krav og udfordringer til de materialer, man skulle udvælge til projektet, herunder stor fleksibilitet/ forarbejdningsvenlig. Derfor indgik de involverede parter i projektet i dialog med Holse & Wibroe A/S i samarbejde med Keflico A/S, for gennem vejledning og rådgivning at nå frem til det endelige valg af materialer.

Da bambuspladerne er ikke alene smukke men også særligt formstabil e og bearbejdningsvenlige, viste de sig at være et ikke alene æstetisk men også praktisk set godt valg fra arkitekternes side. Idet bambussen skulle anvendes som skræddersyet interiør til salens vægge, blandt andet til reoler og til en rund trappe i biblioteket, lå der dog stadig et krævende forarbejdnings- og montering sarbejde i at få bambuspladerne til at flugte med de runde former, hvilket Beatræ A/S har stået for.

Trommens nye tilbygning blev indviet den 30. august 2014.