Vi ønsker, som et led i vores bæredygtighedsstrategi og i kraft af at vi er leverandør af FSC® certificerede træbaserede produkter, at sætte fokus på, hvordan vi i fællesskab kan fremme den bæredygtige udvikling i Danmark og samtidig støtte op om FN’s verdensmål.

I denne uge sætter vi fokus på arbejdet for verdensmål nummer 1: Afskaf fattigdom.

Når du køber FSC certificerede træbaserede produkter fra Keflico, så bidrager vi nemlig sammen til mindst 14 af FN’s 17 verdensmål takket være FSC mærkningsordning.

Together we are FSC

Mange er efterhånden bekendt med FN’s 17 verdensmål, de såkaldte Sustainable Development Goals. Til gengæld vil det måske være nyt for mange, at FSC bidrager til mindst 14 af disse 17 mål.

Hver gang, du køber FSC certificerede træprodukter, bidrager vi i fællesskab til FN’s verdensmål om at afskaffe fattigdom. Det er i kraft af certificerede skovarealer og leverandører, ansvarlige importører og kunder, der efterspørger certificerede træbaserede produkter, at vi sammen kan fremme den bæredygtige udvikling. Vi har alle en aktie i denne mission; “Together we are FSC”.

Hvordan bidrager FSC til verdensmål 1?

Helt specifikt stiller FSC krav om; at de mennesker, der arbejder i skoven, skal være sikret en fair løn, og at de skal have glæde af skovens goder: Dette inkluderer opførelse og drift af skoler og hospitaler, som øger tilgængeligheden til uddannelse og sundhedspleje – to faktorer, som begge spiller en vigtige rolle i at afskaffe fattigdom.

Vi er på en fælles mission

FN har formuleret et fælles sprog for vores globale mission for en bedre verden, fordi det netop, i den størrelsesorden, må og skal være målsætninger, vi er fælles om.

På samme vis er FSC en internationalt anerkendt non-profit mærkningsordning til træ og papir, der arbejder for at fremme bæredygtig skovbrug verden over. Derudover omfatter FSC’s mission også bedre livsvilkår for de dyr og mennesker, der lever i og omkring FSC certificerede skove. Og her har vi, alle involverede parter i samarbejdet, hver vores vigtige rolle:

  • Skovejerne- og arbejderne bidrager eksempelvis ved at sikre, at der i en certificeret skov ikke bliver fældet flere træer, end skoven kan nå at reproducere.
  • I Keflico bidrager vi som importør ved at arbejde for fortsat at øge vores kunders muligheder for nemt at kunne vælge FSC certificeret træ og træbaserede pladeprodukter, som formuleret i vores bæredygtige indkøbspolitik.
  • Når du vælger FSC mærket til, støtter du FSC’s strategiske arbejde verden over, også i de mest sårbare regioner, og du bidrager samtidig til at gøre bæredygtig skovbrug til en prioritet på et globalt plan.

 

Together we are FSC.

 

FSC har produceret en serie af videoer. Hver af disse giver et indblik i det liv og arbejde, der foregår rundt omkring i verden hos de mange, forskellige mennesker, der alle har hver deres vigtige rolle i FSC: Fra de finske skovejere, til en hotelejer i Mexico og videre. Tag med på rejsen i denne video: