I Keflico’s projektteam har vi haft fornøjelsen af at indgå i et tæt samarbejde med virksomheden Zeni Arkitekter. Hele samarbejdet startede, da Lars Rosenlund, Bygningskonstruktør M.A.K. i Zeni Arkitekter kontaktede vores projektchef Dan Hornbøl Andersen og efterspurgte træbaserede produkter, der kunne matche deres design af den nye tegnestue.

Vi har igennem hele det tætte samarbejde med Zeni Arkitekter haft fokus på at levere en løsningsorienteret og kompetent rådgivning ved blandt andet at involvere os aktivt i projektet herunder stille uddybende spørgsmål omkring dette. Vi har blandt andet spurgt ind til deres valg af råmateriale, hvor valget faldt på perforeret og FSC® certificeret Polsk Fyrkrydsfinér B/BB, og rådgivet omkring råmaterialernes egenskaber. Gennem vores tætte samarbejde var vi også inviteret med, da Zeni Arkitekter på fornemmeste vis indviede deres nye tegnestue i Aabenraa.

Læs interviewet med Lars Rosenlund fra Zeni Arkitekter nedenfor og se billeder fra åbningsreceptionen:

Hvorfor faldt valget på Fyrkrydsfinér til interiør i jeres nye domicil?

“Oprindeligt var tanken at gøre så lidt som muligt ved den gamle kedelhal. Dels for at bevare stedets historik og dels for at opnå en lidt rå og industriel stemning.”

For at kunne bruge hallen som tegnestue, var det nødvendigt at efterisolere ydervæggene, og da der ikke var mulighed for hulmursisolering, blev væggene i stedet tilført en ekstra isolering på indersiden. Da de gamle vægoverflader dermed blev skjult, valgte vi i stedet at fokusere på at få skabt et visuelt varmt og imødekommende miljø, med vægt på tekstur og stoflighed.

Fyrkrydsfinér pladerne opfylder med deres varierede tekstur og varme glød præcis de krav.”

Hvilke tanker ligger bag måden, hvorpå I har anvendt pladerne?

“Det er vigtigt, i et så stort og åbent kontormiljø, at akustikken er helt i top. Derfor er krydsfinér pladerne primært udført med perforering, der udnytter den bagvedliggende isolering som lydabsorbent. De nederste plader, hvor man potentielt er i berøring med træoverfladerne, samt den øverste bort langs loftet, er dog uden perforering.”

Hvordan er jeres samarbejde med Keflico forløbet? 

“Det har været et super godt samarbejde med Keflico igennem hele processen, lige fra de mange prøver i starten, for at fastlægge materialevalget, til de endelige produktionstegninger.

Projektchef, Dan Hornbøl Andersen har været Keflico’s rådgiver i projektet. Dan har på alle områder ydet en formidabel service, ligesom Dan og Keflico har været utroligt løsningsorienterede i forbindelse med udformningen af de specialforarbejdede fyrkrydsfinér plader til loftet, samt de akustikperforerede fyrkrydsfinér til væggene.

På samme vis var Dan ikke afvisende i forbindelse med idéen omkring at lægge fyrkrydsfinerpladerne som færdig gulvbelægning, hvorigennem vi fik skabt noget helt nyt, der ikke havde været prøvet før.”

Hvad er jeres samlede oplevelse af samarbejdet med Keflico?

“Vores samlede oplevelse med Keflico må betegnes som værende rigtigt god og konstruktiv, hvorfor vi kun kan anbefale Keflico A/S til andre.

Dan Hornbøl Andersen, der har været Keflico’s primære kontaktperson i projektet, skal ligeledes have de bedste anbefalinger for et yderst kompetent stykke arbejde.”

 

Besøg Zeni Arkitekters hjemmeside og lær vores samarbejdspartner endnu bedre at kende: www.zeni.dk