Skip to main content
Inspiration

Ungdomsboliger med Accoya®

Ungdomsboliger 
med Accoya®.

Materiale Accoya speciallister, 32x32 mm, 19x118 - høvlet 4 sider

Projekt Ungdomsboliger, Bavnehøj Allé, København

Arkitekt WE Architecture

Foto Keflico A/S

Et moderne og visionært bud på brug af træ

For enden af Bavnehøj Allé i København ligger der et beundringsværdigt boligbyggeri.

Beklædt i træ fra top til tå - og i et levende mønster - fremstår bygningen som et arkitektonisk varetegn i det omkringlæggende miljø.

Det fem etager høje byggeri fungerer som ungdomsboliger med 40 etværelseslejligheder på mellem 38-45 m2 og med en loftshøjde på op til tre meter.

Materialevalget til bygningens beklædning er faldet på Accoya®. Beklædningen består af brædder samt lameller, som er monteret med kliksystem fra Nordisk Profil.

Træet giver facaden et levende og varmt udtryk samtidig med, at det tilføjer en semi-transparent forlængelse af lejlighederne, som omfavner privatlivet samtidig med, at der gives liv til facaden.

Udover de æstetiske værdier i brugen af træ, er det også en langtidsholdbar løsning grundet træets modificering. Samtidig er det også en løsning, hvor lamellerne er med til at filtrere solen, hvilket både giver lys ind i lejligheden samtidig med den beskytter selvsamme mod at blive alt for varme.

Bygningens facade er en nyfortolkning af den almindelige træbeklædning, som alle kender.

Med sin levende arkitektur fremstår bygningen som et moderne og visionært bud på, hvordan træet rent æstetisk og funktionsmæssigt kan integreres i byggeriet.

.