Skip to main content
Inspiration

Copenhagen Towers

Copenhagen 
Towers.

Materiale Brandimprægneret genbrugstræ

Projekt Copenhagen Towers

Bygherre Copenhagen Towers

Arkitekt Lendager Group

Foto DMR Image

Genbrugt træ er med til at skabe eksklusive interiørløsninger ved Copenhagen Towers midt i det pulserende København.

Genbrugt træ er med til at skabe eksklusive interiørløsninger ved Copenhagen Towers midt i det pulserende København..

Hvem siger, at genbrugstræ ikke kan være moderne?

I Ørestaden i København skyder det tårnhøje Copenhagen Towers op som blandt andet huser Novo Nordisk, Vestas og Ericsson - måske Ørestadens mest fuldendte kontorkompleks.

I de moderne rammer, hvor blandt andet fuldvoksne træer pryder den storslåede foye, er man gået anderledes til værks.

Lendager Group, som er kendt for deres bæredygtig tilgang, har sammen med bygherre valgt en løsning til vægbeklædningen, hvor op til 60.000 løbende meter træ er blevet upcyclet.

Træ som ellers ville være blevet kasseret – og som blandt andet kommer fra udskiftning af vinduer i Sydhavnen, gamle gulvbrædder fra Gladsaxe Almennyttige Boligselskab samt rammetræ fra fyldningsdøre og udtjente stilladsbrædder.

Væggene skulle oprindeligt være beklædt med glas og aluminium, men i stedet er der blevet designet og udviklet over 2.000 m2 træpaneler af genbrugstræ, der kommer fra vinduer, døre, gulve og gammelt udtjent stilladstræ.

Alt træet er bæredygtighedscertificeret samt brandimprægneret til brandklasse B,s1-d0 ved hjælp af brandhæmmeren Burnblock som er en 100% organisk og ikke-toksisk brandhæmmer.

De lodrette træpaneler møder man i lobbyen og hele vejen op igennem husets 20 etager. Resultatet er et levende relief af skygger, lys og små detaljer, som hver røber en historie om, hvor træet har været anvendt før.

Så hvem siger, at genbrugstræ ikke kan være moderne? Måske det endda kan være med til at sætte nye standarder?

.