Skip to main content
Inspiration

Erlev Skole Haderslev

Erlev Skole 
Haderslev.

Materiale Accoya (specialprofiler) og brandhæmmende fyrkrydsfiner

Projekt Erlev Skole, Haderslev

Bygherre Haderslev Kommune

Arkitekt Arkitema Architects

Entreprenør Ommen & Møller A/S

Tømmerhandel Davidsen Haderslev

Foto Inhouse Studios

Én af Danmarks første skoler i træ fra top til tå: Et inspirerende læringsunivers for de næste generationer.

Én af Danmarks første skoler i træ fra top til tå: Et inspirerende læringsunivers for de næste generationer. .

Accoya til Danmarks største skole i træ; Erlev Skole nær Haderslev

I bydelen Erlev nær Haderslev står en enestående skole, hvor træ har fået en helt central rolle.

Holdet bag etableringen af skolen har haft en ambition om at omsætte viden om træets mange fordele som byggemateriale til et konkret byggeri, og samtidig skabe et inspirerende læringsunivers for de næste mange generationer.

En af bekymringerne fra bygherres side i forhold til at bygge i træ var, om facaden kunne holde til det hårde danske klima. Facadetræet skulle derfor være i stand til at modstå vejrpåvirkning på linje med andre kendte facadematerialer.

Materialevalget til facaden faldt på Accoya, der er blandt de allermest holdbare træprodukter til facadebeklædning. Accoya har nemlig en varighedsgaranti på 50 år over jord og 25 år under jorden og i forbindelse med vand, hvilket er ganske unikt for træ.

Ikke alene er Accoya som materiale ret enestående. Træet har også en dokumenteret EPD og er samtidig certificeret med både FSC, Svanemærket og Cradle-to-Cradle.

Alt dette, sammen med en garanti for træets varighed, gør Accoya til en af de mest veldokumenterede trætyper til byggeriet. Accoya var derfor et oplagt valg til et træbyggeri, der skal danne rammerne for indlæringen hos de næste mange generationer i Erlev.

.