Skip to main content
Inspiration

Gl. Hellerup Gymnasium

Gl. Hellerup 
Gymnasium.

Materiale Profilerede interiør lister i massiv Ask

Projekt Gl. Hellerup Gymnasium

Arkitekt BIG-Bjarke Ingels Group

Entreprenør Bent Nygaard Sørensen A/S

Tømmerhandel Johannes Fog, Hørsholm

Foto Gl. Hellerup Gymnasium, Keflico A/S

Unik specialforarbejdet løsning i asketræ og askefinerede plader.

Unik specialforarbejdet løsning i asketræ 
og askefinerede plader..

Fuglenæb og lister til Gammel Hellerup Gymnasium

Forespørgslen på specialforarbejdede produkter til skræddersyede projekter er generelt stigende. Gl. Hellerup Gymnasium i Gentofte Kommune er ingen undtagelse.

Opgaven her lød på at finde de helt rigtige materialer til vægbeklædning samt et værn på en ny tilbygning til Gl. Hellerup Gymnasium.

Det specielle ved projektet er, at vægbeklædningen består af en række smalle lister, der fortsætter fra stueetagen, opad og ender i en smuk afrunding, der samtidig fungerer som et værn på førstesalen.

Til dette projekt faldt valget på de smukke, lyse lister i asketræ. Afrundingen skulle både fungere som en forlængelse af væggen, og samtidig være et praktisk og holdbart rækværk. Derfor besluttede man at forme et motiv af et “fuglenæb”ud af MDF.

Pladerne var forud for monteringen blevet fineret med Ask, således at de ville matche listerne - og dermed sikre en gennemgående stil i hele byggeriet.

Dette spændende projekt bygger i den grad på grundige overvejelser omkring materialevalg, hvor planlægningen og udførelsen er intet mindre end gennemført.

.

Keflico hjalp os med alt lige fra præmisserne for projektet – idéen til, hvordan det skulle laves, at få detaljerne på plads samt at finde de rigtige produkter og løsninger. Under hele processen blev der udvist fleksibilitet ift. opgaven.

Udtaler Martin Kofoed Led, Pladschef hos Bent Nygaard Sørensen A/S. 

.