Skip to main content
Inspiration

Hjertet i Ikast

Hjertet 
i Ikast.

Materiale Thermo-D Fyr speciallister. 34x56 mm - 32x92 mm – 45/40x68 mm trapezformet.

Projekt Hjertet i Ikast

Arkitekt C.F. Møller & CUBO Arkitekter

Bygherre Ejendomsselskabet ISIB

Entreprenør KPC

Foto Keflico A/S

Unikt facadebeklædning skabt ved brug af facadelister udført i modificeret træ.

Unikt facadebeklædning skabt ved brug af
facadelister udført i modificeret træ..

Modificeret Fyr til Hjertet i Ikast

Hjertet i Ikast er et nyt mødested for kultur og formidling centralt i Ikast. Hjertet samler undervisning, aktiviteter, fællesskab, motion og leg på nye måder.

Byggeriet er blandt andet skabt med en smuk og unik facade- og tagbeklædning udført i FSC-certificerede Thermo-D Fyr lister. Trælisterne fungerer som klimaskærm og giver bygningen et homogent og appellerende udtryk. 
 
Thermo-D behandlingen er en modificeringsproces helt uden brug af biosider og tungmetaller. Modificeringen har til formål at styrke træets egenskaber og udføres alene med varme og vanddampe. 

Det er en imponerende proces, der ikke blot styrker fyrtræets varighed og formstabilitet. Behandlingen giver også træet en gyldenbrun tone, der vil patinere i grålige nuancer i løbet af kort tid, hvis ikke træet olieres.  
 
Farveændringerne ved patineringen rokker dog ikke ved træets egenskaber. Egenskaberne i træet er permanent styrket ved en Thermo-D behandling.

Det giver gode betingelser for, at træet også i de næste mange år kan pryde facaden på Hjertet i Ikast, og dermed skabe unikke rammer for byens sociale og kulturelle møder.  

.