Skip to main content
Inspiration

Maritimt center i Esbjerg

Maritimt center 
i Esbjerg.

Materiale Thermo-D Fyr facadebeklædning

Materiale Louro Gamela terrassebrædder

Projekt Maritimt Center, Esbjerg

Arkitekt WERK Arkitekter ApS

Bygherre Esbjerg Kommune

Foto Keflico A/S

Esbjerg har fået et nyt maritimt vartegn kaldet Lanternen. Det prægtige byggeri står skarpt skåret i Thermo-behandlet fyrretræsbeklædning og er smukt afrundet med terrassebrædder i hjertet af byggeriet.

Esbjerg har fået et nyt maritimt vartegn kaldet Lanternen. Det prægtige byggeri står skarpt skåret i Thermo-behandlet fyrretræsbeklædning og er smukt afrundet med terrassebrædder i hjertet af byggeriet..

Med Nordsøen som nabo lyser "Lanternen" vandkanten op. Det maritime centers smukke ovale form er beklædt med træprofiler, der giver stærke referencer til den nedre del af en robåd, som en hyldest til Esbjergs tætte bånd til havet. Dette ses både udefra, men i særdeleshed inde fra gårdrummet.

Hjertet af bygningen byder på en ægte ”wauw-oplevelse”, da man under åben himmel bliver omsluttet af den smukke afrundede fyrretræfacade, imens man går på terrassen bygget i Louro Gamela terrassebrædder.

Byggeriets placering lige ud til Nordsøen stiller strenge krav til de materialer, der er anvendt. Derfor er valget faldt på en kombination af Thermo-behandlet fyrretræ og tropisk hårdttræ i form af Louro Gamela terrassebrædder.

Fyrtræet er modificeret med en naturlig Thermo-behandling, hvor der udelukkende er anvendt vand og varme. En miljøvenlig løsning, som er fri for kemikalier.

Det maritime center er tegnet af danske Werk Arkitekter i samarbejde med de norske stjernearkitekter fra Snøhetta.

 

Facaden i Thermo Fyr består af:

42x92, høvlet 4 sider
42x140 mm, høvlet 4 sider
22x40 mm, høvlet 4 sider
20x117mm Klink med fals samling, Høvlet (selve beklædningen) – brandimprægneret til Bs1,d0

.