Skip to main content
Inspiration

Royal Arena

Royal 
Arena.

Materiale Accoya

Projekt Royal Arena, København

Bygherre Arenaselskabet Arena CPHX

Arkitekt 3XN

Entreprenør HSHansen a/s

Foto Keflico A/S

Med sin bemærkelsesværdige arkitektur står Royal Arena i København som et monument beklædt med op til 20 meter høje finner i den modificerede træsort Accoya®.

Med sin bemærkelsesværdige arkitektur står
Royal Arena i København som et monument beklædt med op til 20 meter høje finner i den modificerede træsort Accoya®..

Enestående Accoya® til facaden på den storslåede Royal Arena

I Ørestad Syd i København tårner et Accoya®-projekt af en helt særlig kaliber op:

Den exceptionelt smukke og majestætiske Royal Arena med sine intet mindre end 35.000 m2. Et projekt, designet af arkitektfirmaet 3XN.

I undersøgelsesfasen for byggeriet var der store overvejelser og tests i forhold til, hvilket materiale der ville klare sig bedst i vind og vejr. Accoya® var i forhold til de konkurrerende materialer et potentielt mere langtidsholdbart bud med den bedste holdbarhed over tid.

Royal Arenaens facade er opbygget af de 16-20 meter høje Accoya®-finner, bestående af mange mindre, specialforarbejdede og sammenlimede Accoya®-elementer. På afstand står finnerne som markante og ens søjler.

Men kommer man tæt på, har de enkeltvis hver deres unikke mønster, hvori mange små detaljer fremtræder, fortæller Christian Tang fra HSHansen, som var projektleder på arenaen.

Det lyse Accoya træ, der forbliver lyst, men med tiden patinerer til en flot lysegrå, hjalp med til at give facaden et let og nordisk look, der samtidig står flot i kontrast til de mange sorte elementer i resten af byggeriet.

Accoya®-træet lyser ikke kun facaden op med sin flotte, naturlige nuance fra grundkomponenten Radiata Pine, om aftenen er der nemlig ligeledes lys nederst i mange af de majestætiske finner.

.