Skip to main content
Inspiration

Skolen i Bymidten

Skolen i 
Bymidten.

Materiale Brandimprægneret polsk fyrkrydsfiner med laminat, Brandimprægneret birkekrydsfinerskassetter m. 30x38 mm lameller

Projekt Skolen i Bymidten, Helsingør

Arkitekt Kjaer & Richter, Hanne Pedersen

Entreprenør Elindco

Tømmerhandel Fog

Foto Inhouse Studios

Skolen i Bymidten er et godt eksempel på, at æstetik kan gå hånd i hånd med funktionalitet og god akustik ved brugen af træ.

Skolen i Bymidten er et godt eksempel på, at æstetik kan gå hånd i hånd med funktionalitet og god akustik ved brugen af træ..

Nye muligheder i historiske bygninger

For at imødekomme fremtidens læringsbehov og udnytte pladsen på de eksisterende bygninger bedre, gennemgik Skolen i Bymidten i perioden fra 2017 til 2019 en omfattende renovering.

Skolen i Bymidten er en gammel skole i Helsingør bestående af 10 selvstændige bygninger, den ældste af disse blev opført i 1880.

I forbindelse med renoveringen skulle nogle af bygningerne rives ned, hvor andre skulle moderniseres på en bevarelsesværdig måde.

Målet med renoveringen har i høj grad været at skabe et fleksibelt læringsmiljø, hvor der er plads til den enkelte elev, men også gode muligheder for - og plads til - gruppearbejde.

Til væg- og loftbeklædning på Skolen i Bymidten er valget faldet på brandimprægneret birkekrydsfinér, som er blevet skåret op til lameller og lakeret på den ene side. En lakering der giver træet et dybere udtryk, men samtidig gør det mere hårdført i et miljø, hvor dette er påkrævet.

Lamellerne er leveret i færdige kassetter, opskåret på færdige mål med og uden akustikdug.

For kassetterne, hvor der ikke er anvendt akustikdug, er forskallingen bagved malet i specialfarver, der matcher det øvrige byggeri. Dette er i sig selv en unik forarbejdningsløsning skabt specielt til dette byggeri.

I klasselokalerne er der opsat perforerede akustikpaneler med laminatforside. En ikke alene smuk løsning, men også en løsning der forbedrer indeklimaet for skolens elever ved en god akustik.

Den flotte beklædning kan blandt andet ses i skolens koncerthal og multihal, der - udover skolens elever - også bliver brugt af byens foreninger og borgere. 

.