Skip to main content
Inspiration

Sommerhus med krydsfiner

Sommerhus 
med krydsfiner.

Materiale Radiata Pine B/C, WBP lim, CARB 2, FSC Mix Credit

Forarbejdning Lakeret standard UV lak

Projekt Sommerhus på Helgenæs

Arkitekt CUBO arkitekter

Foto Helene Høyer Mikkelsen

NB! Til denne opgave er der kvalitetssorteret i væsentlig grad for at undgå de ellers tilladte knast- og revne-reparationer samt farvefejl. Ønskes den såkaldte ”fejlfri” kvalitet, anbefaler vi at vælge en refineret plade. Kontakt os for mere information.

Sommerhuset ved Helgenæs viser, hvordan moderne sommerhuse kan skabe sammenhæng mellem ude og inde gennem brugen af naturmaterialer.

Sommerhuset ved Helgenæs viser, hvordan 
moderne sommerhuse kan skabe sammenhæng mellem 
ude og inde gennem brugen af naturmaterialer.  .

Plads til en pause fra hverdagen

I dette sommerhus på Helgenæs har bygherren valg at anvende krydsfiner i Radiata Pine som gennemgående materiale til indvendig beklædning af vægge og lofter. 

De traditionelle træpaneler, man normalt ser i sommerhuse, er blevet erstattet af store krydsfinersplader, hvor den changerende overflade er tænkt ind som en del af sommerhusets visuelle fremtræden.  

Den rolige stemning er skabt med brug af få farver i indretningen. Pladernes lyse farve står i kontrast til inventaret og møblernes sorte farve. Dette skaber et elegant, eksklusivt udtryk, der danner en grundlæggende afslappet stemning. Huset fremstår således som et roligt sted, hvor man kan opholde sig uden for mange visuelle forstyrrelser. 

Selex Radiata Pine er en let og lys plade, som generelt kan bruges til mange formål. Pladen er dekorativ i sit udtryk, idet man tydeligt kan se årringene på pladens overflade. Derfor har denne pladetype også været ideel til det moderne sommerhus.  

.