Skip to main content
Inspiration

Utzonudstilling Sydney Operahuset

Utzonudstilling
Sydney Operahuset.

Materiale Fineret MDF, Bøg letdampet A/B, 80% PEFC
Bøg, Letd. Ovnt. 8-10%, A-Kval. FSC Mix Credit

Projekt Udstillingsinteriør

Montør Jakob Krabbe ApS

Foto Keflico A/S

Arkitekter Jac Studios

Det ikoniske operahus med rødder i Aalborg

Jørn Utzons ikoniske operahus i Sydney fylder 50 år. Det markerer Utzon Center i Aalborg med en ny udstilling, hvor man kan gå på opdagelse i historien og drømmene bag. 

Operahuset er fortællingen om en smuk idé, der så sin spæde start i Aalborg. Og en hyldest til at ville skabe en verden, der, med Utzons egne ord, rummer "noget mere end ren funktion… det hedder poesi". 

Operahuset i Sydney er et mesterværk og en milepæl i moderne arkitektur – og en af de mest fotograferede byggerier i verden. Med god grund. 

Hos Keflico har vi sørget for et solidt fundament til udstillingen i Utzon Center i form af smukke bøgebrædder, der nu pryder gulvet i smukt samspil med bøgefineret MDF, som er anvendt til inventar.  

Bøgetræets egenskaber gør det oplagt til interiørløsninger - og træsorten har gennem tiden været essensen af flere danske møbelklassikere. Det er en let træsort til høvling, pudsning, limning og ikke mindst dampbøjning.

Læs mere om udstillingen og læg vejen forbi her.

Den 20. oktober 2023 er det 50 år siden, at den danske arkitekt Jørn Utzons byggeri blev indviet. 

 

Det ikoniske operahus med rødder i Aalborg .

Utzon ønskede at skabe "noget mere end ren funktion… det hedder poesi". Det lykkes han i høj grad med i operahuset i Sydney.

Utzon ønskede at skabe
.