Skip to main content
Inspiration

Villa med Egetræslister

Villa med 
Egetræslister.

Materiale Eur. Eg dekorativ liste, KEF A2, Rustik kvalitet, FSC 100%

Projekt Villa i Nordjylland

Bygherre Privat

Arkitekt Lotte Holmgaard Stær

Foto Keflico A/S

Den arkitekttegnede villa viser, hvordan træ kan bruges som en del af indretningen i moderne byggeri.

Den arkitekttegnede villa viser, hvordan træ kan bruges som en del af indretningen i moderne byggeri..

Træ er et helt særligt materiale

Ikke alene er træ ét af de mest bæredygtige materialer, der findes. Træ kan også skabe personlighed og varme som nærmest intet andet materiale. Og duften er et helt kapitel for sig selv.

Ved opførelsen af Høje Støvring 72 har arkitekt Lotte Holmgaard Stær valgt at anvende træ som et gennemgående materiale.

Træet er med til at skabe kontraster og danner en enestående sammenhæng mellem ude og inde. I projektet er træet sågar også brugt som en elegant ramme til at skabe rum i rummet.

"Jeg har valgt at implementere træ, da det både står i fin kontrast og komplementerer murstenene og det rå betongulv, som er gennemgående både inde og ude. Samtidig bidrager træet med en naturlighed og varme, som er med til at give arkitekturen liv." 

- Fortæller Lotte Holmgaard Stær, arkitekt og ejer af Stær Arkitektur ApS. 

.

Rustikt - men elegant egetræ

Kommer du ind i det 240 kvm. arkitekttegnede hus, bliver du allerede i entréen mødt af en skabsvæg udført i det smukkeste rustikke egetræ.

Skabet er designet med lukkede skabe og skuffer samt åbne nicher. Skabsvæggen danner rammen for indretningen i resten af huset, der bl.a. byder på et elegant samspil mellem forskellige materialer.

Træ spiller en væsentlig rolle – og huset i sig selv illustrerer på bedste vis træets mange anvendelsesmuligheder lige fra olieret listebeklædning ved carporten til en læmur og vægbeklædning i selvsamme materiale.

Lamellerne er placeret med en afstand, der både skaber en fantastisk dybdevirkning og indvendigt giver en god akustik.

Andre steder er egetræet bearbejdet til finerede plader, som Lotte Holmgaard Stær har anvendt i designet af forskellige integrerede møbler rundt omkring i huset som f.eks. skabsmøblementet i entréen, reolkasser samt låge- og skuffefronter.

.

Samarbejdet med Keflico

“Da jeg kontaktede Keflico var jeg klar omkring arkitekturens fremtræden, havde designet huset og interiørløsningerne og var besluttet omkring brugen af egetræ. Jeg havde klare ønsker til udtrykket og Keflico har været yderst behjælpelig med afklaring af produktmulighederne og tekniske specifikationer omkring bl.a. træets finish, udskæring, overfladebehandling mv.. Keflico var god sparringspartner, så der bl.a. blev valgt den rette type overfladebehandling til de forskellige funktioner, så træets naturlige udtryk er bevaret samtidig med, at løsningerne er langtidsholdbare.

Jeg har oplevet et supergodt og konstruktivt samarbejde med Keflico. Vi har haft en god synergi og er på bølgelængde omkring kvalitet og detaljernes indvirken på helheden.”

– Lotte Holmgaard Stær

.