Skip to main content
Inspiration

Villa med WRC-lister og Ipé-terrasse

Villa med WRC-lister 
og Ipé-terrasse.

Materiale Ipe Terrassebrædder, Lufttørret, FSC 100%

Materiale WRC dekorativ liste, KEF A2, 100% PEFC

Projekt Privat villa

Bygherre Privat

Foto Keflico A/S

Materialerne komplimenterer hinanden på fornem vis. Se bare de lyse farver i træet og murværket, som brydes af de sorte vinduesrammer og nedløbsrør.

Materialerne komplimenterer hinanden på fornem vis. Se bare de lyse farver i træet og murværket, som brydes af de sorte vinduesrammer og nedløbsrør. .

Når materialer mødes, opstår der noget smukt

Til ombygningen af denne villa i Jylland faldt valget på ⁠den lette, bløde og samtidige sprøde ceder, som komplimenterer de lyse mursten på facaden. I kontrast til den lette træsort på facaden står den imponerende træterrasse i Ipé, en bomstærk træsort - træets svar på Rolls-Royce.  

Selvom der er lang vej mellem den lette Western Red Ceder og den tunge Ipé, så 'mødes de' i patineringsprocessen, hvor villaen nu står i flotte grålige nuancer.

De smukke patinerede cedertræslister harmonerer med villaens lyse mursten og skaber sammenhæng på tværs af overflader. Facadelisterne, som er mest udsat for sol og vejrpåvirkninger, er patineret hurtigere i sammenligning med træet under den overdækkede terrasse og carport. Træet i carporten vil blive ved med at holde farven i lang tid for på et tidspunkt at patinere over til de samme grålige nuancer.

Det store terrasseområde i Ipé er med til at forlænge familiens stue og er dermed blevet et sted, hvor varme somre og køligere efterårsdage kan nydes i bare tæer. Som en naturlig fortsættelse af huset.  

.