Skip to main content
Om Keflico

Årsrapport 2020

Årsrapport 2020.

Det forgangne år har til trods for coronakrisen været endnu et rekordår for Keflico. I årsrapporten for 2020, kan vi berette om fremgang på både top- og bundlinje. Omsætningen er sammenlignet med 2019 steget med over 10 pct. til 336,5 mio. kr., mens indtjeningen er fordoblet til 12,3 mio. kr. før skat i 2020. Desuden blev resultatet af den primære drift rekord højt på 14,4 mio. kr., hvilket er det bedste i vores mere end 65-årige historie.

Vi er meget tilfredse med det flotte resultat, vi har skabt i 2020, hvor vi endnu en gang har nået nye højder i Keflico...

"Resultatet skal i høj grad tilskrives medarbejderne, som har ydet en fantastisk indsats for, at vi har kunne imødekomme den høje aktivitet i branchen. Som tak for indsatsen har vi helt ekstraordinært valgt at belønne medarbejderne med samlet set en halv million kroner af overskuddet. Det er takket være medarbejderne, at vi kan levere de gode resultater, og derfor har vi også fremadrettet valgt at indføre en fælles overskudsdeling i Keflico”, lyder det fra administrerende direktør i Keflico, Mads Stenstrop, som fortsætter:

”Vi har lært meget i det forgangne år, hvor coronapandemien har huseret. Den strategi, som vi lagde for flere år siden, har vist sig at være den helt rette. En strategi, hvor vi satte fokus på en bæredygtig udvikling af Keflico både miljømæssigt, socialt og økonomisk. På baggrund af en stærk strategi men også vores fondsejerskab, har vi skabt et solidt fundament i Keflico, der har kunnet håndtere og generere vækst over hele linjen.”

Også i pengestrømmene er der positive tal at hente. Udviklingen i den likvide situation er steget med hele 138 pct. i forhold til året forinden. Det er meget tilfredsstillende – særligt i et år med vækst. Det gør, at vi er endnu mere robuste fremadrettet og står stærkere rustet.

Efterspørgsel efter bæredygtige produkter

Resultaterne i årsregnskabet er båret frem af en voksende interesse i hele markedet for bæredygtige byggematerialer som træ. Det har været helt tydeligt, at danskerne har realiseret mange af deres boligdrømme i det forgangne år, hvilket har skabt en høj aktivitet i både den træforbrugende industri og hos de danske tømmerhandlere. Særligt har interessen efter bæredygtighedscertificerede terrasse- og facadeprodukter været stor i 2020, hvor vi også har kunnet præsentere markedet for vores helt nye facadesortiment. Sortimentet henvender sig til både den private boligbygger, men også til de helt store danske byggeprojekter – og interessen efter produkterne i sortimentet, har været overvældende. Vi er derfor stolte over, at vi også med denne del af vores sortiment kan være med til at fremme mere træ i byggeriet.

Vores forventninger til fremtiden er positive – og vi kunne indlede 2021 med en større intern reorganisering samt præsentation af vores strategi mod 2023.

”De første måneder af 2021 har været præget af en usædvanlig høj markedsaktivitet i Danmark såvel som globalt, hvilket vi også har mærket til i Keflico, hvor vi i første kvartal har sat nye omsætningsrekorder..."

"..Det er vi naturligvis meget glade for. Bagsiden af medaljen er, at aktiviteten lige nu har medført udbredt vareknaphed på træbaserede produkter og deraf stigende priser. På nogle områder i et tempo, som vi ikke har set længe. Det er en kompleks tid at navigere i, men der er heldigvis stadig træ at sælge" - udtaler kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen og tilføjer:

”Vores forventninger til 2021 og fremtiden som helhed er positive, selvom en periode som den nuværende fører noget mere uklarhed med sig. Vi indledte året med en større intern reorganisering og en ny strategi frem mod 2023 under navnet ”Ét bæredygtigt KEFLICO – Uncover the wonders of wood”. Vi vil med strategien fortsætte vores bæredygtige rejse og gøre træ mere tilgængeligt for alle ved at udfolde og navigere vores kunder igennem det fantastiske univers af træ. Derfor præsenterer vi lige nu en helt ny visuel identitet for Keflico med eksempelvis nyt logo.”

I løbet af 2021 vil vi komme til at præsentere vores kunder, leverandører og markedet generelt for nogle helt nye og spændende tiltag i Keflico. Vores mål er at gøre træ mere tilgængeligt – for alle.

Nyheder om Keflico