Skip to main content
Om Keflico, Bæredygtighed

Nye bæredygtige målsætninger efter rekord

Nye bæredygtige målsætninger efter rekord.

At byggebranchen i stigende grad efterspørger bæredygtige materialer, er noget vi kan mærke i Keflico. Således har vi hævet andelen af bæredygtighedscertificerede træ så det nu udgør 68 procent af vores samlede handel i 2020. Resultatet er en rekord med hele 18 procentpoint over vores målsætninger for 2020. Derfor lancerer vi nu en ny ambitiøs indløbspolitik, hvor 80 procent af alt det træ vi forhandler, skal være bæredygtighedscertificeret i 2025.

– Vi er ovenud tilfredse med, at vi har formået at øge vores andel af certificeret træ i Keflico. Det viser, at der er stigende interesse for bæredygtighedscertificerede materialer blandt vores kunder, og det er positivt, at vi – sammen med andre dygtige kræfter i branchen – kan bidrage til at understøtte den grønne omstilling, lyder det fra kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen, som fortsætter:

– Den bæredygtige udvikling ser ikke ud til at være blevet bremset af coronapandemien, som man ellers kunne have frygtet. Som eksempel har bygge- og anlægsbranchen i det seneste år taget ansvar for at sikre et endnu mere bæredygtigt byggeri i Danmark. Et ansvar som også er blevet løftet i år, hvor aktiviteten har været høj i denne branche. 

Nye mål: 80 procent certificeret træ i 2025

Selvom 68 procent er et yderst tilfredsstillende resultat for 2020, vil vi dog gå meget længere end det. Derfor offentliggør vi nu en ny indkøbspolitik med et ambitiøst mål om, at hele 80 procent af vores samlede handel skal komme fra enten FSC- eller PEFC-certificerede træbaserede produkter om bare fem år.

– Ansvarlighed og bæredygtighed er en fundamental del af vores forretning, og derfor har vi også valgt at rapportere på vores bæredygtige udvikling i Keflico. Den bæredygtige udvikling er en proces, og vi tager hver dag yderligere skridt i den endnu mere klimavenlige retning. Senest har vi sat en ny standard for certificeringsandelen i Keflico, der betyder at i 2025 skal 80 procent af vores samlede handel med træ komme fra certificerede produkter, siger Camilla Hyldgaard Thomsen og tilføjer:

– Målet er kun muligt med forsat gode samarbejder med vores interessenter – og et pres på udviklingen fra flere forskellige aktører på tværs af branchen. Men også at endnu flere skovarealer i verden bliver certificeret, så vi også fremadrettet kan blive ved med at understøtte den voksende efterspørgsel efter bæredygtighedscertificerede produkter på en ansvarlig og attraktiv måde, siger Camilla Hyldgaard Thomsen og uddyber:

– I den forbindelse er det afgørende, at vi får udbredt viden om træets mange egenskaber, og hvordan man kan udnytte disse egenskaber bedst muligt. På den måde kan vi skabe endnu flere bæredygtige løsning, som har de rette æstetiske men også tekniske kvaliteter, som passer til de pågældende projekter, slutter hun.

I 2016 offentliggjorde vi i Keflico, som den første af en række danske trægrossister, en bæredygtig indkøbspolitik for alt det træ vi forhandler. Målsætningen i denne er, at 50 procent af vores samlede indkøb og salg skal komme fra FSC- eller PEFC-certificerede produkter i 2020. Allerede et halvt år inde i 2018 opnåede vi vores delmål om 40 procent certificeret træ, og i slutningen af 2019 var målsætningen næsten nået med en certificeringsandel på 48,9 procent.

Som andre danske træhandelsvirksomheder er vi underlagt den europæiske tømmerforordning, EU Timber Regulation, der skal sikre, at det træ, der forhandles i Danmark, har en lovlig og sporbar oprindelse. I den forbindelse har vi, som et ekstra skridt, valgt at inddrage en uvildig tredjepart, Orbicon / Soil Association, til at kvalitetssikre og auditere vores dokumenteringssystem.

Nyheder om bæredygtighed