Skip to main content
Om Keflico

Keflico går forrest med indkøbspolitik for bæredygtigt træ

Keflico går forrest med indkøbspolitik for bæredygtigt træ.

Keflico offentliggør, som den første af en række danske træleverandører, en indkøbspolitik for alt virksomhedens træ.

I 2020 er det hensigten, at 50% af alt træ, der købes og sælges af Keflico, skal have en bæredygtig sporbar oprindelse.

Indkøbsaftalen er et resultat af samarbejdet mellem Keflico og FSC Danmark. Aftalen indfases fra foråret 2016, og understøttes af flere delmål undervejs samt årlig evaluering.

Dertil læner den bæredygtige tankegang sig godt op ad værdisættet for Keflico, der oplever en stadig større og større efterspørgsel på certificeret træ (og pladeprodukter). Derfor virker det naturligt at tage skridtet videre:

“Vi håber, at vi med vores målsætning kan være med til at skubbe markedet i en mere bæredygtig retning. Vi er meget bevidste om, at vi må beskytte den ressource, som er vores indtægtskilde. Det gør vi bedst ved at stille krav om sporbarhed og certificering.” – Camilla Hyldgaard Thomsen, kommerciel direktør for Keflico A/S.

Keflico’s tre kerneværdier er Kvalitet, Miljø og Kompetence.

Mindre kendte træsorter som fast lagervare

Bæredygtigt træ sikres ikke alene gennem certificering. Som et led i den bæredygtige indkøbspolitik skal Keflico nemlig sørge for altid at have minimum tre mindre kendte FSC-certificerede tropiske træsorter på lager.

I Danmark bruger vi de samme 5-7 tropiske træsorter, selvom der findes flere tusinde at vælge imellem. ved at sprede os over lidt flere sorter, giver vi skovene så meget mere værdi for skovejerne i syd. fortæller Loa Dalgaard Wom, sekretariatsleder for FSC Danmark.

FSC Danmark gør lige nu et ekstra stort stykke arbejde, for at udvide byggeriets vigtigste beslutningstageres horisont for tropisk træ, ved at undervise arkitekter og rådgivere i mindre kendte træsorter. Hvilket forhåbentligt fører til en kun endnu større efterspørgsel på mindre kendte, certificerede tropiske træsorter.

Et led i denne kampagne og “oplysning” er den flotte parade af FSC-dyr, der er sammensat af 37 af de mest potentielle mindre kendte tropiske træsorter, tilpasset det danske marked. Keflico har ligeledes leveret udvalgte træsorter fra vores lager til disse. 

Keflico og FSC Danmark håber på, at offentliggørelsen af den nye indkøbspolitik vil inspirere andre leverandører til at følge trop og bidrage yderligere til den opadgående udvikling inden for bæredygtigt tropisk træ.

Se Keflico’s brede sortiment af certificeret træ / hårdttræ her. Se efter FSC® mærket.

Nyheder om bæredygtighed