Vi tager den bæredygtige udvikling seriøst

“I Keflico er vi dybt engagerede i værdikæden fra skoven og hele vejen frem til den industrielle forbruger. Vores fokus er rettet mod den primære del, som for træet starter i skoven, går over sav- og finérværk, og hjem til lager.

Det er en værdikæde, som kræver know-how, på mange niveauer, omkring træ, træproduktion samt logistik, og Keflico har igennem de seneste 65 år opbygget stor erfaring på disse områder. Vores kunder i industrien har fuldt fokus på deres produktion, samt at se fremad i værdikæden, og vi ser os selv som et vigtigt led i forhold til at sikre, at hele værdikæden fungerer optimalt.

Tætte samarbejder

Vores indkøbere sikrer, gennem jævnlige leverandørbesøg over det meste af kloden, en god og pålidelig kvalitet til konkurrencedygtige priser. De har samtidig et skarpt blik for nye produkter og træsorter. Vores kunder kan dermed roligt rette blikket fremad i værdikæden og stole på, at vi har styr på vores del. I tæt samarbejde med vores kunder ønsker vi desuden at udvikle og bibeholde et så bredt og dybt sortiment som muligt. I dette samarbejde og på basis af vores know-how og leverandørbesøg, tilstræber vi altid at give en løsningsorienteret og kompetent rådgivning overfor vores kunder. Vi inviterer til samarbejde med rum til kontinuerlig udvikling, således er en stor andel af vores produkter og træsorter blevet til gennem et tæt samarbejde med både vores kunder og leverandører. Dette, oplever vi, skaber størst værdi for alle.

Due diligence

En naturlig del af vores fokus på den primære del af værdikæden er sikring af lovlig oprindelse og at søge at bidrage til den bæredygtige udvikling. Vores kunder kan dermed stole på, at vores produkter lever op til EU´s regler i EUTR, den Europæiske Tømmerforordning om en lovlig opridelse. Vi stopper ikke der, men søger hele tiden at udvikle leverandører inden for PEFC™ og FSC® certificerede produkter, så kunder med interesse for dette kan få opfyldt deres behov både her og nu samt i fremtiden.

Dette arbejde har allerede forløbet i flere år, og stadig flere og flere kunder efterspørger bæredygtighedscertificerede, træbaserede produkter. Keflico forventer derfor, at mindst 50 % af volumen i 2020 ligger på certificerede produkter. Vi har derudover en målsætning om, at vi inden for tropisk træ er på 100 % FSC® certificerede produkter i 2025. I Keflico tager vi den bæredygtige udvikling meget seriøst.”

Kasper Kopp, salgs- og indkøbschef, Keflico A/S